Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین: یکی از وعده‌های سید ابراهیم رئیسی در جریان رقابت‌های انتخاباتی، افزایش مبلغ یارانه ها برای برخی گروه‌های درآمدی بود، این در حالی است که پیش از این، مجلس شورای اسلامی بر هوشمندسازی مبلغ یارانه‌ها تاکید کرده بود و حالا دولت دوازدهم هم در روز‌های پایانی فعالیت خود، فراخوانی برای ثبت نام جاماندگان از یارانه‌ها داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا قطار یارانه‌ها در دولت سیزدهم ریل عوض می‌کند؟

یارانه‌های کنونی و یارانه‌های احتمالی

در حال حاضر یارانه بگیران یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی و یارانه معیشتی مرتبط با افزایش قیمت بنزین در سال ۱۳۹۸ را دریافت می‌کنند. مبلغ این یارانه برای خانوار‌های یک نفره ۵۵ هزار تومان، دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، سه نفره ۱۳۸ هزار تومان، چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوار‌های پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان است.

علاوه بر این، در سال جاری در ماه مبارک رمضان نیز یارانه‌ای تحت عنوان یارانه رمضان برای مشمولان واریز شده و در سال گذشته نیز یارانه حمایتی برای آسیب دیدگان کرونا به حساب سرپرستان خانوار واریز شد.

با این همه، ظاهراً نه تنها قرار نیست یارانه‌ها با آغاز به کار دولت جدید افزایش پیدا کنند، که صحبت از کاهش یارانه‌ها هم در میان است. بر این اساس، طبق اعلام کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در زمستان سال ۱۳۹۹، یارانه پرداختی به مردم در سال ۱۴۰۰ قرار بوده که به این شرح باشد: به ۲۳ میلیون نفر مبلغ ۱۳۶ هزار تومان، ۲۰ میلیون نفر مبلغ ۹۰ هزار تومان، ۱۰ میلیون نفر عضو بهزیستی و کمیته امداد مبلغ ۲۶۷ هزار تومان و ۲۵ میلیون نفر مبلغ ۱۸۸ هزار تومان پرداخت می‌شود.

پیش زمینه اجرای این طرح هم تلفیق دو یارانه نقدی و معیشتی بنزین به یک یارانه و افزایش دو برابری مبلغ آن است. این در حالی است که ابراهیم رئیسی در وعده‌های انتخاباتی خود گفته بود که به ازای هر یک از اعضای خانواده ۳ دهک اول، ۲۰۰ هزار تومان و ۲ دهک بعدی ۱۵۰ هزار تومان اعتبار ماهیانه قرض الحسنه اختصاص داده می‌شود.

اما آیا اساساً دولت آینده ایران در وضعیتی خواهد بود که یارانه‌ها را افزایش بدهد؟ فرشاد فاطمی، اقتصاددان، در گفتگو با خبرنگار «پارسینه» در این مورد گفت: یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی رقمی بسیار ناچیز برای یارانه بگیران است، اما همین مقدار هم بار مالی زیادی روی دوش دولت می‌گذارد.

علاوه بر این، به دلیل واسطه تحریم ها، محدودیت منابع صادرات نفت ایجاد شده و هزینه‌های شیوع ویروس کرونا فشار اقتصادی روی خانوار‌ها با درآمد ناپایدار را افزایش داده است. او ادامه داد: سیاست گذاران ما باید تصمیم سخت را اتخاذ کنند و چنانچه قانون هم اجازه داده، یارانه سه دهک بالای درآمدی باید قطع شود. با این همه، به نظر می‌رسد نگرانی‌های سیاسی در اینجا بیش از نگرانی‌های اقتصادی دخالت داشته باشند و مانع از اجرای تصمیمات دشوار باشند.

آیا جامعه یارانه بگیران بزرگ‌تر می‌شود؟

با این همه، همین چندی پیش بود که دولت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد جاماندگان از دریافت یارانه، می‌توانند برای دریافت یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی ثبت نام کنند. بر اساس اطلاعیه‌ای که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شده بود، «بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۰و آیین‌نامه مصوب دولت، کسانی که در سال ۱۳۹۳ از ثبت نام یارانه‌ها جا مانده یا افرادی که خانواده آن‌ها یارانه بگیر نبوده، اما با ازدواج از خانواده جدا شده اند، چنانچه متقاضی دریافت یارانه هستند، می‌توانند طبق شرایطی که اعلام خواهد شد برای ثبت نام اقدام کنند.

به این ترتیب، مشخص نیست که سیاست دولت آینده از یک سو و شکل همکاری مجلس با دولت از دیگر سو، چه جهتی به فرآیند پرداخت یارانه‌ها در کشور خواهد داد. از یک سو دولت در پرداخت همین مبالغ کنونی یارانه هم مشکل دارد، از دیگر سو وعده افزایش یارانه داده شده و این همه در حالی است که درآمد دولت سیزدهم هم همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: یارانه معیشتی زمان واریز یارانه معیشتی واریز یارانه معیشتی میلیون نفر هزار تومان یارانه ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۴۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران اظهار کرد: بدهکاران گاز یا پرمصرف‌های انرژی مشترکین صنعتی بزرگ، مصرف گاز زیادی در دوره قرائت دارند که با توجه به این مصرف گاز بهای بالایی دارند که بیش از ۱۳ همت میزان مصرف صنایع بزرگ کشور است که اگر یک دوره قرائت خود را پرداخت نکنند عملاً ۱۳ همت عقب افتاده و مجموع مطالبات دولت از آنها اگر سه ماه طول بکشد مبالغ بسیار هنگفت خواهد بود.

وی افزود: با توجه به اقدامات توسعه‌ای کشور و هدفمندی یارانه‌ها، عدم پرداخت گاز بها تبعات زیادی دارد که باید به موقع پرداخت کنند تا دولت از منابع به خوبی استفاده کند.

رحمانی بیان کرد: بزرگترین بدهکاران صنایع پتروشیمی، بعد از آن فولادی‌ها و سومین هم سیمانی‌ها بزرگترین مصرف کننده و بدهکاران گازی هستند.

مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران در مصاحبه رادیویی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ۲۵ میلیون و ۷۰۰ مشترک خانگی داریم این مقدار مصرف، فقط به صنایع برمی گردد که به صورت دوره‌ای کمیته‌ای تشکیل شده تا با برگزاری جلسات مربوطه پرداخت بدهی‌ها انجام پذیرد.

کد خبر 6095639

دیگر خبرها

  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • خبر مهم برای مشمولان طرح کالابرگ فجرانه؛ مدل جدید در راه است؟
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • ۱۳ همت مبلغ یک ماه میزان مصرف صنایع بزرگ از گاز کشور
  • بررسی پرونده متهمان فروش سوخت یارانه‌ای در تعزیرات حکومتی زنجان
  • ۲ قاچاقچی سوخت یارانه‌ای در زنجان جریمه شدند
  • اولویت اول مجلس دوازدهم رفع مشکلات معیشتی مردم باشد
  • احیای ۲۳۹ واحد راکد کشاورزی در لرستان
  • طی دو سال ۲۳۹ واحد غیرفعال کشاورزی به چرخه تولید بازگشت
  • مبلغ یارانه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و طلاب برای نمایشگاه کتاب اعلام شد + نحوه ثبت نام